nellasnella

Hej, är en tjej på 14 år :D Är halv svensk och halv finsk Kommer att skriva om vad jag gör om dagarna och skolan :) Så Enjoy :D :D

Kak försäljning!

Publicerad 2012-09-30 21:09:34 i Allmänt

Idag har jag hunnit med massor känns det som :-) :-) Imorse så gick jag ut och Power walkade/joggade/sprang i ca 40 min. Sen åt jag frukost och duschade medans jag kollade på en Beck film :-)
Efter det så packade jag mina saker för att sen på kvällen åka till henne. Åkte till Erikslund för att köpa en present till henne också. Som tur är läser inte hon min blogg, så jag behöver inte va rädd att jag avslöjar för mycket :-) :-)
Stressade iväg till Helle för att gå ut och sälja kakor med Helle och Frida :-) :-)
Nu var klockan ungefär 14:00
När jag kom fram till Helle var klockan kanske 15;00 för vi var tvungen att gå tillbaka för att köpa en lampa.
I alla fall när jag stressat till Helle så är dem inte ens klara än. Dem sitter och gör spanska läxa då. Men det var bra för då kunde jag andas lite innan vi skulle ut. :-) :-) :-)

Kakorna gick super bra att sälja, vi gick ut med 7 stycken och kunde sälja alla :-) :-) :-) Det är väldigt lätt att sälja till villor med barn familjer :-) :-)

Har försökt plugga lite no genetik med det är så ointressant så det finns inte :-( Men vad ska jag göra, jag har prov på fredag så? :-( :-(

Ska fortsätta nu :-( :-(

BB Cream

Publicerad 2012-09-27 18:49:25 i Allmänt

Helgen började tidigare än vanligt för vi har studiedag imorgon. Så nu har jag helg, känns väldigt skönt för jag är så trött :) :)
Var med pappa och handlade efter skolan så då hittade jag denna BB Cream och en eyeliner :) :)
Nu förstår jag varför Annika har pratat om denna kräm BB Cream. För det är som en foundatition och en lotion samtidigt :) Den är så lätt så man känner inte att man har den på sig :) :)
Men jag vet inte om jag ska ha eyelinern i skolan så vi får se :) :)
 
Imorgon så ska jag kanske gå med Helle och Frida och sälja Fridas kakor. Först var det våran klass som sålde kakaor och nu är det Fridas klass tur :) :) :)
 
Ska fortsätta med min tidiga helg :) :)
 
 

Mexikansk soppa med bröd!

Publicerad 2012-09-24 20:38:40 i

Idag när vi hade hemkunskap så gjorde vi mexikansk soppa och tog fram ut kylen vårt bröd som vi bakade förra veckan. Soppan var jätte lätt att göra. Det ända som var svårt var att försöka pressa vitlöken utan en vitlöks press. S Hodan tog vitlöken och sen skål och slog på vitlöken på bänken tills det vart mos. Du skulle ha sett, jag sa garvade. Det var botten på skålen :-) :-) Det vart ganska bra i alla fall.
Det kan man inte säga om soppan, jag tyckte den smakade för mycket vitlök. Nästa vara vitlök!!!

Men jag var hungrig och åt ganska mycket bröd till och nästan hela skålen med soppa :-) :-)

Det känns som om denna blogg på måndagar bara kommer handla om mat. Men vad ska man skriva om, det händer inte så mycket i skolan så? :-) :-)

Pluggar nu till engelska provet imorgon. Det som drar ner mitt betyg är skit grammatiken :-( Jag klarar inte av det :-( :-(

Ja ja, ska fortsätta nu, hej :-) :-)

Riktiga kulturnatten!

Publicerad 2012-09-22 23:19:14 i

Gick ner på kulturnatten för jag ville spreja graffiti på en vägg (man skulle göra det). Så fick jag det, det var faktiskt inte svårt att spreja. Jag fick spreja ganska mycket för dem tyckte att jag var en naturbegåvning :-) :-) Så det var kul. :-) :-)

Sen såg jag detta på fiskartorget :-)

Erikslund fyller 1 år!

Publicerad 2012-09-22 18:56:46 i

Idag var jag och Mammi på Erikslund för expert har ju gått i konkurs så vi skulle fynda lite grejer för det var 15, 25, 30 och 50% rabatt.
Så vi hittade:
IPhone penna för 124,50kr
IPhone laddare för 74,50kr
Locktång för 104,70kr
Heat protektion spray för 46,50kr

Det var massor med folk där och det var vakter överallt. Först för att komma in i expert så var vi tvungna att stå i en kö i 15 min och sen för att komma till kassorna så var vi tvungna att stå i kö i en timme. Skojar inte jag tog tid, en timme och fyra min innan vi äntligen kom ut därifrån.

Efter det träffade jag Helle och Frida, Erikslund bjöd på tårta. Så det åt vi :-) :-)
Kom hem och åt mat, sen fixade mamma mitt hår. Vart super fint tycker jag :-) :-) :-)

Mini Kulturnatt!!

Publicerad 2012-09-21 21:26:26 i

Känner att jag icke kommer orka blogga lika mycket som jag har velat. Men vad ska man göra. Nu är det i alla fall fredag äntligen :-) :-) :-)

Denna vecka har bestått av 2,5 km på tid, bip test, hostningar, svullet öga, matte läxa, no testa dig själv frågor, stressiga morgnar osv. osv.

I alla fall så klockan åtta i kväll så sa pappa att det är några gycklare på Vasa parken. Som hade en uppvisning, så det var vi ju bara tvungna att gå på. Kommer bilder morgon, på det jag kunde ta med mobilen, så inte bästa kvalitén……! Ni får stå ut med det :-)

Ska kolla klart på ett avsnitt av Pretty Little liars nu. God natt :-) :-) :-)

Bakat bröd med Hodan & Annika!

Publicerad 2012-09-17 18:09:15 i

Hade hemkunskap idag, som varje måndag :-) Då bakade vi bröd :-) :-)
Det var väldigt lätt och smakade faktiskt gott, hade lite för lite salt dock :-) :-) :-)

Ingredienser:
Jäst 50g
Sirap 2msk
Salt 1tsk
Fingervarmt vatten 1dl
Vanligt vatten 4dl
Rågsikt 7dl
Vetemjöl 6-7dl

Ungen på 225 grader längst ner i 30 min.

Så man smular ner jästen och tillsätter fingervarma vattnet och sen häller man i rågsikten, sirap, salt & det andra vattnet. När man har blandat lite så häller man vetemjölen och fortsätter att blanda tills degen inte fastnar i skålen. Ett tips är att använda en hushållsmaskin för det var jätte tungt att så och vispa/ blanda allt. Efter det slutat att vara kladdigt så delar man degen på två och sätter in den i ugnen. Så blev det så här.

Medans den var i ugnen så hade Hodan och Annika det roligt :-) :-) :-)

Vart ett långt inlägg men ville bar skiva ner det så jag kommer ihåg det. :-) :-)

3D skal!

Publicerad 2012-09-16 22:17:45 i

Har inte bloggat så mycket, vet inte vad jag ska skriva. Köpte vitaminer som kanske ska göra så jag känner mig piggare nu när solen kommer försvinna helt och det blir mörkare och mörkare. Så har provat det i nu en vecka. Det hjälper faktiskt, man tror inte det :-)

Köpte ett 3D skal också, föreställer en delfin som hoppar :-) :-) Lite svårt att ta kort, men det duger :-)

Ska sova nu, skola imorgon :-(

Plugg hos Helle!

Publicerad 2012-09-13 20:38:49 i Allmänt

Tog mig igenom skoldagen och åkte tillsammans med Helle, hem till henne för att plugga. Gick väl sådär först, tröttnade ganska fort. 
 
Sen så körde vi EYETOY, har aldrig kört det föut, så Helle vann stort först. Sen ville jag ha revange och då vann jag stort :) Så stolt ;) ;) ;)
 
Jag är den organga, det var så ljust när man skulle ta kort, så det blev sådär, haha :D :D
 
Så hade Helle bakat CAKEPOPS, som jag för fösta gången smakde. Så goda :) :D

 
Så nu kan både jag och Helle hela första världskriget. Ska träna lite mer på glosorna som vi har imorgon också . Läsa sammanfattningen till so:n också :) :D :D

Pringles högtalare!

Publicerad 2012-09-11 22:50:04 i

Idag så har mina högtalare från Pringles kommit. Man skulle ju samla 3 stycken lock och sedan fick man en högtalare. Älskar ju Pringles så tänkte att det är nog bra. Så skickade locken och nu kom högtalaren. Då fick jag gå och köpa ett Pringles rör som högtalaren ska sitta på, svårt att förklara. Men ni fattar nog :-) :-)
I alla fall, så provade jag dem, förvånansvärt bra ljud i dem :-) :-) :-)

Asså hela skolan är förkyld och ont i halsen/feber. Så typ alla är hemma, vad har hänt med skolan????
Så jag har varit förkyld och hostat nu sen i fredags :-( :-( Svårt att sova också på natten för man kan typ inte andas :-(
Får se om jag orkar gå imorgon, får se hur mycket jag sover inatt :-)

Hemkunskap!

Publicerad 2012-09-10 20:55:29 i Allmänt

Idag så hade jag hemkunskap och då så skulle vi laga mat för 16 kronor per person. Förra veckan så gjorde vi en inköpslista på allt vi ville ha och denna vecka så fick vi laga det :-) :-)
Det blev kyckling med pommes och grönsaker. Det var ganska gott, för var ingen höjdare på lunchen. Så det passade att vi skulle laga något vi sen fick äta av också :-) :-)

Efter det så hade vi tyska. Men våran lärare hade glömt bort våran lektion och hade gått hem……. Det är väl bra, sluta tidigare säger man aldrig nej till :-) :-)

Säljer kakor med Helle och Frida!

Publicerad 2012-09-07 21:43:01 i Allmänt

Fredag, äntligen. Känns inte som det är fredag :-(
Efter skolan så åkte jag hem till hem till Helle och för första gången spelade Sims. Sen kom Frida över och då körde vi Mario på Helles Wii :-) Gick väl sådär.

Efter det så gick vi ut och försökte sälja kakor. Det gick faktiskt riktigt bra, vi sålde 8 stycken kakburkar :-) Så nu har Helle sålt alla sina och Micha har bara två kvar, tack vare oss ( jag Helle, Frida) :-) :-) Det var väldigt roligt att sälja :-) :-) Sen råkade jag tycka in en ringklocka så den fastnade och ringde typ i 5 min. Så pinsamt för ägare kom sedan, när han trodde att vi hade gått och stängde av den :-(

I en uppfart så såg det ut så här, en smiley så var tvungen att ta kort :-)

Fridiz.devote.se

Så nu är jag hemma och kollar på film :-) :-)
God natt :-)
Ps. Hon på bilden heter Sana och går i Fridas klass :-) Ville bara visa vad vi ibland gör på rasterna hos Urban :-) ds.

" akta huvudet " !!

Publicerad 2012-09-06 20:24:54 i Allmänt

Onsdag, Torsdag har vi fått besöka av några som kom från en organisation som heter Fuck Våld eller Akta Huvudet. Man kan säga båda, dem snackar om våld i allmänhet och skador, droger och alkohol.

Onsdag: Lekte två lekar, bilen och Ha Hi Ho. Såg en film om ett gängbråk och vad som händer om man kommer i ett våldsamt slagsmål. Fick en föreläsning om hjärnan och lite skador som har hänt på riktigt. Typ knivstick, pistolskott, baseboll- trä, knytnävar och sparkar.

Torsdag: Lekar (samma som innan), utvärdering, besök av en före detta kriminell, diskussion om det sen.

Du kan följa dem på Instagram, om du har sök på akta huvudet. Eller lägg till mig, nellasnella :-) :-)

Han på bilden är 200 cm, tänk 200 cm, måste ducka genom dörren :-) haha!

Vikarie på svenska!

Publicerad 2012-09-03 19:55:55 i Allmänt

Började kl 08:00 imorse och gick till kl 15:20, hade bara tre lektioner idag. Men alltid första lektionen på måndag morgon är svenska som är 3 timmar och 25 min. Den är liksom gjort för att hatas… Vi hade en vikarie på köpet också, en medel ålder man som så klart inte kan säga till dem som stör. Utan har pratar snällt och säger åt dem att vara tysta. Tror du att det funkar, naturligtvis inte, man måste ju säga åt dem som stör på skarpen, inte be dem snällt. Annars gick det väl bra :-)

Målade naglarna igår kväll, kommer en bild snart :-)

Micha, var och operera sig (halsmandlarna) och Annika var och tog en spruta. Så vi var bara 5 tjejer idag i klassen :-( Kändes verkligen tomt :-(
Men det gick bra för båda :-) :-)

Vi hade hemkunskap också, gjorde en inköpslista som skulle kosta 16 kronor per person, gick faktiskt riktigt bra :-) :-)
Så nästa gång så ska vi laga det efter tallriksmodellen, får se hur det går :-)

Ska fortsätta att lyssna på Sporify och läsa The hunger games, tredje boken :-)
Bye Bye

1 september!!

Publicerad 2012-09-01 23:24:33 i Allmänt

HEJDÅ AUGUSTI, HEJ SEPTEMBER!

Idag har jag nästa bara drogat Pretty little liars, så nu har jag bara 3 avsnitt kvar på första säsongen, jippi. Sen är det vara andra och tredje kvar :-) :-)
Den är verkligen super bra, blir lite beroendeframkallande :-) :-)

Sen orkade jag inte kolla mer, så då gick jag ut och Power walkade och halv sprang. Jag slog faktiskt mitt rekord :-) Men 1,5 minut :-), jag är faktiskt stolt :-)

Efter det så fortsatte jag att kolla på några avsnitt till, dem är så bra, KOLLA!

Ska sova nu, God natt :-)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela