nellasnella

Hej, är en tjej på 14 år :D Är halv svensk och halv finsk Kommer att skriva om vad jag gör om dagarna och skolan :) Så Enjoy :D :D

Bloggar inte så mycket!

Publicerad 2012-08-30 14:16:20 i Allmänt

Nu när skolan har börjat igen så har jag knappt tid eller ork att blogga, så ska verkligen försöka göra det på helgerna, då en sammanfattning av dem underbara veckorna………

Måndag: fösta dan efter helg = skjut mig
Tisdag: blev dålig och började frysa hela tiden, trodde att jag hade feber + tyska meningar som man skulle göra
Onsdag: hemma från skolan med feber, försökte plugga lite också.
Torsdag: läst tyska och översatt en text till svenska hade vi som läxa + so läxförhör Imperialismen + föreläsning om första världskriget. Som om inte det är nog, drogat Alvedon för att inte gå hem, för jag hade bara en chans att göra läxförhöret.
Fredag: ???

Ja, livet leker för somliga, tror inte det gäller mig :-( Förlåt var bara tvungen att så ur mig detta :-(

Ja, vårat schema!!!

Grillat!

Publicerad 2012-08-26 21:49:49 i Allmänt

Idag så har jag kollat på lite avsnitt från den nya dvd:n på Ghost Whisperer, super bra :-) :-) Sen har jag packat för att åka till pappa.

När jag kom dit så åkte vi till Nolina och Neo, hennes 4 åriga son :-) Där grillade vi hamburgare, var super länge sedan , GOTT :-)
Sen fick vi glasstårta och kollade på Scooby Doo med Neo :-) :-)

Ska sova nu så jag orkar upp imorgon, god natt :-) :-) :-)

Marknad!

Publicerad 2012-08-25 17:10:35 i Allmänt

Idag gick jag och familjen på marknaden som ska vara här idag och imorgon, sen åker dem vidare.
Fick två nya skal och hittade en ring från Rumstöm :-) :-)

Sen när vi kom hem så hade vi fått ett paket med min tröja som har kommit :-)

Ska snart äta, Bye Bye

Första veckan = check!

Publicerad 2012-08-24 18:54:58 i Allmänt

Det är äntligen fredag, verkligen äntligen :-) :-)

Har inte jätte mycket att säga, så vi får se……!

Hade so idag, var faktiskt roligt, håller på att arbeta om Imperialism. Som betyder att man bestämmer över landet man som man har koloniserat förut. Fast när man koloniserar ett land så får fortfarande landet viss frihet. Det får man inte på 1800- talet då det var Imperialism, man tycker att människor inte är något värda och man fick veta mycket om Rasism också……!

Förlåt om du inte orkar läsa detta, men det är en bra träning för mig att repetera :-) :-)

Bye Bye

Första riktiga skoldagen!

Publicerad 2012-08-23 21:17:16 i Allmänt

Idag har det varit första riktiga skoldagen som följer schemat 8:00- 13:45. Tänk gå i nian och på en Torsdag så kan man sluta så tidigt, så skönt :-) :-)
Vi fick ett nytt schema idag också, inte så mycket ändringar bara typ 5 min här och där……!
Hur kan en tant från stadshuset göra vårat schema?? Hon vet ju inte hur vi vill ha det eller hur vi jobbar på våran skola??? Schemat suger, sämsta schemat ever :-(
Det ända som är bra är att vi slutar tidigt!!!

När skolan slutade så spö regnade det så blev jätte blöt på typ 5 min, riktig åsk skur!! :-(

Imorgon är det i alla fall fredag och jag har då klarat av första veckan i skolan :-) :-)
just det fick en ny tub halsduk idag :-)

Bye Bye

Skultuna!!

Publicerad 2012-08-22 20:05:54 i Allmänt

Idag så åkte hela mitt arbetslag (7:orna, 8: orna och vi, 9: or) till Skultuna för att sedan gå tillbaka till skolan. Vilket är 12,4 km inne i skogen.  
Tog denna bild från buss fönstret :)
 
Sen släppte bussen av oss och jag och Micha var i samma grupp från våran klass, som föressten här är hennes blogg, kolla!!!! http://miichhaaa.blogspot.se/
 
Sen gick vi i massor av skog, skog och skog. Det var så äckligt hela tiden, hala stenar, blöt mossa, gropar med vatten, lera som man fastnar i! och sedan tropisk värme på det. Detta var det absolut hemskaste jag någonsin har gjort, skojar inte!!!!!
 
Sen kom vi bort oss och läraren sprang i från oss, så vi fick försöka hitta själva. Men har man Micha som kan hitta så gick det ganska bra :) :)
 
Denna bild var på den ganska fina delen av skogen :) :)

Sen kom vi till ca hälften, lite mer och där var det hamburgare som väntade på oss, så vilade och åt i 10-15 minuter och sedan började vi gå igen :( :(
 
Då hade Annika (som hade kommit lite tidigare), Helle och Sandra kommit. Så då gick vi alla tillsammans :)
 
Då kom vi till moss skogen!
 
Detta är Annika och hennes blogg = http://pankidankis.blogspot.se/
 
Hela skogen var prakiskt taget bara med mossa överallt :) :)
Vi gick, gick och gick. Var äntligen framme -- 
 
Sen såg vi denna skylt och jag blev väldigt lättad att det bara är jätte kort var att gå. Helt seriöst jag trodde att mina ben skulle gå av och jag höll på att stuka foten hela tiden. Man såg inte alltid vart alla stenar, gropar och grenar var!
 
 
Efter det gick vi hem till Annika och vilade, drack och fick isglass av henne. Gud va gott det var :) :) Tänk att man kan bli så glad över lite isvatten och isglass :) :)
 
Nu på kvällen så fick jag se att det spöregnar så jag och mammi hann precis komma hem efter vi hade handlat lite saker :)
 
 
Detta vart ett jätte långt blogginägg, sorry för det om du inte orkar läsa allt :)
 
Men man kan inte förklara hur denna dag var, går inte att beskriva. Men gå, gå och gå. Ramla, halka, bränna sig på brännäslor och vara rädd för fästingar.
En kille i klassen hade 10 stycken på benen, skojar inte 10 stycken. Så när jag kom hem så kollade jag om jag hade några, men nej, det hade jag icke :) :)
 
Tänk gå ca 12,5 km inne i skogen, detta mått är när man går rakt på hela tiden och det kunde man då rakt inte utan vi gick kringel, krokigt hela tiden, så vi har praktiskt taget gått mycket länge :(
 
Bye Bye (hoppas du ahr haft en bättre dag än jag) 

Första skoldag = check!

Publicerad 2012-08-20 22:14:10 i Allmänt

Idag var första dagen på skolan, i alla fall avklarad. Fick ångest när jag kom in på skolgården, men bara ett år kvar och sen slipper jag denna skolan. Det ända stora minuset är att jag vet inte om jag kommer träffa alla jag har lärt känna på skolan. Så att träffa alla igen var så kul :-) :-)

Efter uppropet och schema fixande så gick jag hem och mamma kom hem från jobbet och vi åkte till Stadium och köpte nya idrotts kläder :-) :-)
Så jag fick typ tränings tights och knä skydd, för får typ skit ont i knäna och kan knappt gå så får se om dem hjälper :-) :-)

Sen när jag kom hem så hade filmerna som jag hade beställt kommit. Jag förhandsbokade ju The Hunger games men den blev försenad och kom nu :-( Men jag har ju den i alla fall nu :-) Sen kom ju Ghost Whisperer också, Gud kommer droga den :-) :-) Sen kom en annan film, typ en fars ( en rolig film som man skrattar åt ) Så det var roligt att komma hem till :-) :-)

Förlåt för ordningen på korten, kan inte hjälpa det för bloggar från mobilen :-)

Addberger köper katt!!

Publicerad 2012-08-19 17:44:24 i Allmänt

Idag så åkte vi utanför Arboga för att familjen Addberger skulle köpa en vit kattunge. Tog lite bilder, men katten blev så rädd när den satt i bilen, så det blev som det blev :-) :-)

Sen åkte jag och packade och åkte till mamma :-)

Imorgon börjar skolan igen :-( Helt otaggag :-( Vill inte börja nian :-(

Bye Bye

Kalas hos Helle!!

Publicerad 2012-08-18 11:34:10 i Allmänt

Igår var jag först på flygplatsen för att hämta min släkting, som jag skrev om förut.

Sen åkte jag till Helle för att fira hennes födelsedag, som var den 25 juli. Men hon firade det nu :-) :-)
Det var den roligaste kvällen på länge :-) :-)
Vi spelade kubb först och sedan fikade vi. Helle hade bakat en egen tårta, för jag kan ju inte äta ägg. Så snällt av henne :-) :-)
Vi kollade på film också, tror den heter soul surfer, baserad på en verklig händelse :-) Kolla inte på den ensam säger jag bara.

Just nu kollar jag på Niceville - The help :-) Du måste se den, super bra :-)

Vilat :-)

Publicerad 2012-08-15 22:51:08 i Allmänt

Idag har jag inte gjort något speciellt utan mest vilat och försökt bli av med förkylningen. Som faktiskt håller på att försvinna. :-) :-)

Sen på kvällen tyckte jag att jag borde göra något så då gick jag ut och power walkade och sprang, halva sträckan (20 min) :-)
Känner mig stolt och trött nu. Ska sova så jag kommer in i rytmen nu igen till skolan :-(
Fick se det nya schemat, känns väl så där. Alla dagar börjas klockan 8:00 förutom på Onsdagar. Måndag och Tisdag avslutas 15:30. Vi får väl se hur det går. Men det ska väl vara jobbigare i nian eller? :-(
Bye Bye

Sprang!

Publicerad 2012-08-13 20:11:38 i Allmänt

Idag så har jag sett lite film på förmiddagen och läst lite ut andra boken av the hunger games :-) Super spännande just nu :-) :-)
Sen efter maten gick jag ut och sprang :-) Känns ganska bra nu efteråt :-) :-)
Bye Bye

Lite citat och bilder som jag verkligen gillar!!

Publicerad 2012-08-12 21:50:31 i Allmänt

Idag har jag åkt till pappa och kollat lite på Poirot, tycker han är så gullig :-) :-)
Sen så beställde jag 3: dje säsongen av Ghost Whisperer. För jag har ju bara första och andra delen var slut, så får leta efter den. Hoppas den inte är slut :-(
Som rubriken lyder är det här några bilder som jag verkligen tycker om.
Har blivit förkyld för andra gången på detta underbara (sarkasm) sommarlov :-(
Hoppas ni har haft det bättre :-)
Bye Bye

Busskort!

Publicerad 2012-08-10 23:27:38 i Allmänt

Idag så har jag varit nere på stan och skaffat ett busskort och en body butter :-) :-) Hade lånat ett busskort av pappa och kände nu att jag ville ha ett eget så åkte ner och skaffade ett :-)
Sen när jag redan var nere på stan så gick jag och Mammi in på the body shop och köpte en ny body butter till mig. För den andra håller på att ta slut :-( :-)
Provade den för en stund sedan och den är jätte bra och den är parfymfri, så den passar jätte bra. Något att rekommendera. Kostar 184 kronor :-)
Bye Bye

Dessert!

Publicerad 2012-08-09 22:05:56 i Allmänt

Åt en super god dessert, något att rekommendera :-) :-) Det är glass vanilj, jordgubb och päron smak med melonbitar i och lite florsocker på. Kan bli lite för sött, men super gott :-) :-) :-)
Bye Bye

Bruno Mars - Who is

Publicerad 2012-08-09 12:12:28 i Allmänt

Har börjat lyssna på Bruno Mars - Who is
Ni borde lyssna på den, är sjukt bra :D :D
Vet inte riktigt hur man kan få in den på bloggen..... Kanske någon som kan hjälpa? :D
Bye Bye

Ghost Whisperer!

Publicerad 2012-08-07 20:01:17 i Allmänt

Beställde första säsongen av Ghost Whisperer så har drogat den nu :-) Den är super bra så måste beställa andra säsongen också :-) :-) Sen har jag varit ute lite med brorsan och kört basket, gick väl så där. Men det var roligt. Förlåt för kvalitén brorsan tog bilderna och skakade lite :-) :-) Lite vad jag har gjort :-) :-) Bye Bye

Ikea!

Publicerad 2012-08-02 20:20:04 i

Har varit på Ikea för någon dag sen, har på mig en tub- halsduk på mig :-) :-) Det var super gott med mjukglass :-) Köpte lite lådor till brorsan och små saker :-( Det var super härligt med lite sol för en gångs skull istället för regn :-) :-) Ska bada imorgon om det blir fint väder :-) :-) Bye Bye

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela